Legendák és más érdekességek

Legendák és más érdekességek

A japán piros vécépapír, a riadt lány és az akciófilm

2024. március 28. - MisterP

 

Sziasztok. Ma ismét elhoztam nektek három legendát, amiről kiderítjük, hogy igaz -e vagy sem. Szó lesz ma a japán iskolákban népszerű piros wc - papír legendájáról, egy lányról, aki egyedül maradt otthon és egy Magyarországon forgatott akciófilmről, aminek a forgatása kis híján tragédiába torkollott. Vágjunk is bele!

A piros vécépapír:

A helyszín Japán. Egy kisfiú épp a vécén ült egy japán iskolában, amikor észrevette, hogy elfogyott a vécépapír. Emiatt nagyon dühös lett. Ekkor azonban egy hang (egy szellem hangja, akit Aka Mantónak hívnak) megkérdezte tőle, hogy piros vagy kék vécépapírt kér- e. A fiú végül a pirosat választotta. A fiúból ezután ömleni kezdett a vér, egészen addig, míg vég el nem vérzett és meghalt. A történetnek persze gyorsan híre ment az iskolában. Hónapokkal később aztán a fiú barátja ugyanebben a fülkében ült, amikor észrevette, hogy ismét nincs vécépapír. A hang ekkor ismét megszólalt, és tőle is megkérdezte, milyet kér: pirosat vagy kéket. A fiú - aki tanult barátja esetéből - a kéket választotta. A társai órákkal később találták meg a holttestét a vécében, megfulladva, és a fulladástól kék fejjel.

Az igazság:

Mondanom se kell, semmit sem találtam arra vonatkozóan, hogy mindez megtörtént volna. Találtam viszont egy hosszabb angol cikket a wikipedián Aka Mantóról. Eszerint a szellemet és a történetet  egy Matthew Meyer nevű író találta ki. A karakter japánban nagy népszerűségre tett szert: több videojáték készült róla, és még a nagy sikerű Squid Game című sorozatban is megemlítik. 

                                                                             Aka Manto

Ez a legenda tehát NEM IGAZ.

A riadt lány:
A helyszín Nagy - Britannia. Egy fiatal lány éppen egyedül volt otthon, - mivel az iskolában hószünet volt - és tévét nézett, amikor észrevette, hogy a teraszajtón egy férfi bámul befelé. A lány megijedt és hívta a rendőrséget. A diszpécser arra kérte, nézze meg, hogy minden ablak és ajtó zárva van e. A lány ezt megtette, azonban a teraszajtót csak lábujjhegyen merte megközelíteni. A férfit ezúttal nem látta. Amikor a rendőrök kiértek, elmondták, hogy köröznek egy veszélyes bűnözőt, aki betört egy másik házba. Odakint nem találták a férfit, és ami meglepő, hogy a lábnyomai sem voltak a hóban. Ezután a házban is szétnéztek. Végül észrevették, hogy a nappali tele van vizes lábnyomokkal, amik a kanapé mögé vezettek. Ott volt a férfi. A rendőrök elmondták a lánynak, hogy nagy szerencséje volt, ugyanis a férfi mögötte állt, ő pedig csak a tükörképét látta a teraszajtón.

Az igazság:

A történetet elvileg ugye sok brit újság megírta. Ennek ellenére én egy újságcikket sem találtam az esetről. Találtam viszont egy rövid angol creepypastát (szerző ismeretlen), ami meglepően sok helyen egyezik az eset leírásával. 

Ez a legenda tehát  VALÓSZÍNŰLEG NEM IGAZ.

A Magyarországon forgatott akciófilm:

A helyszín Magyarország, azaz kis hazánk. Épp egy hollywoodi akciófilmet forgattak itt, amikor váratlanul kommandósok lepték el a forgatás területét, és elkobozták az összes, a filmben használt lőfegyvert. Mint kiderült, a gyártó céget átverték, és az életlennek hitt fegyverek mind élesek voltak. Így akár halálos baleset is történehetett volna.

Az igazság:

Találtam egy 2011.októberi cikket, ami szerint a Z világháború című film forgatását ellepték a TEK-esek, akik elkoboztak minden fegyvert. Összesen 85 félautomata fegyvert foglaltak le, amik mind élesek voltak. A filmet gyártó cég ,(Patramount Pictures) teljesen megdöbbent, mivel ők úgy tudták, csak kellékfegyvereket vásároltak.

                                                                          A film posztere. 

Ez a legenda tehát IGAZ.

Ez lett volna hát a második bejegyzés. Ha tetszenek a hasonló történetek, kövesd be a blogomat, és tarts velem a következő alkalommal is, amikor szó lesz egy ijesztő japán víziszörnyről, egy modernkori vámpírról és egy amerikai dalról,aminek felvétele közben valami nagyon sötét dolgot is rögzíthettek. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://legendakesmaserdekessegek.blog.hu/api/trackback/id/tr6618364857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása